Medijska strategija in načrtovanje

Izdelamo vam medijsko strategijo ali pripravimo konkreten medijski načrt za vaše oglaševanje na spletu z informacijami o ciljih, izbranih spletnih straneh (segmentih/ciljnih skupinah) in stroških.

Priprava medijske strategije in/ali medijsko načrtovanje na spletu zahtevata posebna znanja in izkušnje. V svetu zasebnih in prioritetnih dražb, garantiranih fiksnih zakupov in kjer so programatični zakup, zakup v realnem času in kombinacija obojega (tj. programatični zakup v realnem času) vse bolj uporabni, je sodelovanje z našim podjetjem ključno pri zagotavljanju uspešnega oglaševanja!

POVPRAŠEVANJE

Podatki o naročniku

Hvala! Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Nanj bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je medijska strategija?
Medijska strategija je dokument, ki vključuje izbor komunikacijskih kanalov in formatov (tehnično, ne vsebinsko), opredeljuje stroške in cilje kampanje ali bolj dolgoročnega oglaševanja v izbrani ciljni skupini (segmentu) ter ključne kazalnike uspeha.
Kaj je medijsko načrtovanje?
Rezultat medijskega načrtovanja je medijski načrt, ki vključuje natančne termine, formate in kanale, ki bodo vključeni v posamezno kampanjo oz. oglaševanje. Vsi podatki vsebujejo tudi natančno in transparentno stroškovno razdelitev.
Katera napredna znanja potrebuje medijski strateg/načrtovalec?
Poleg poznavanja aktualnih trendov in inovacij na področju spletnega oglaševanja in medijskega zakupa pa predvsem aktivne izkušnje pri izvajanju, upravljanju in optimizaciji tovrstnih kampanj. Kombinacija naštetega je ključna za zagotovitev uspešnosti kampanje.
Kakšen proračun naj namenim za spletno oglaševanje?
Izhajajte iz ciljev medijske strategije ali donosa, ki ste si ga zastavili. Če pri tem potrebujete pomoč, se obrnite na medijskega stratega, s katerim bosta skupaj izdelala pametno strategijo in določila proračun, ki bo potreben za dosego tega cilja.
Kako se izvaja optimizacija izvedbe medijskega zakupa?
Že pri samem načrtovanju upoštevamo možnosti za izboljšanje rezultatov, zato vedno v dogovoru z naročnikom vključimo določene variacije obstoječih materialov: različnih gumbov oz. pozivov k akciji, barv, naslovov itd. Izvajamo tudi različna A/B testiranja na podlagi katerih lahko ROAS/ROI/CPO kampanje dvignemo tudi za več kot 300 %.
Kakšna je prednost sodelovanja z medijsko agencijo pred direktnim zakupom?
Ključne prednosti so poznavanje trendov, trga, poznavanje delovanja posameznih formatov in neodvisnost od medijev. Vsak medij zase verjame, da je vedno prava izbira, kar pa žal v praksi ni vedno mogoče. Zavedati pa se moramo, da mediji natančno poznajo delovanje svoje spletne strani, poznajo svojo ciljno občinstvo in svoje formate, ne morejo pa primerjati rezultatov posameznih formatov iz različnih spletnih strani. Vsak medij lahko prinaša rezultate, če zakupnik zna do njega pravilno pristopiti.

Zgodbe o uspehu

Obvestilo

Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Hvala za razumevanje.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.